Murk Feitsma

Welkom bij de Kunst van Fotografie.

2a821bc
Mijn naam is Murk Feitsma, en ik ben nu ruim 15 jaar professioneel fotograaf.
In 2005 begon ik aan mijn opleiding fotografische vormgeving op de Fotovakschool, waarbij ik halverwege het eerste jaar mijn eerste opdrachten binnen kreeg.
Begin 2008 ben ik mijn bedrijf officieel gestart, de Kunst van Fotografie werd ingeschreven bij de Kamer van koophandel. Na enkele jaren met veel passie en inzet gewerkt te hebben, lukte het om volledig van de fotografie te kunnen leven. In juni 2012 opende ik mijn eigen studio in Huizen (’t Gooi).

Op deze website kun je een indruk krijgen van mijn fotografie kwaliteiten en stijl.
Ik werk vanuit een eigen studio, maar ook op locaties door heel Nederland, met bijvoorbeeld een mobiele studio, of in reportage stijl.
Van product en modelfotografie in de studio, tot trouwerijen en bedrijfsfeesten op locatie. Verder werk ik ook met drone’s, waarmee ik zowel film als fotografeer.

Naast fotografie bied ik met de Kunst van Fotografie ook Photoshop services aan, zoals het vrijmaken en verbeteren van uw foto’s. Dit kan eventueel in zeer grote oplages (tot zo’n 3000 foto’s per dag) en is hierdoor ook geschikt voor grote bedrijven en fotostudio’s. Hiervoor gelden zeer scherpe tarieven vanaf €0,99 per foto!

Daarnaast schrijf ik ook photoshop scripts, waar bepaalde bewerkingen mee zijn te automatiseren. Vooral voor webshops kan dit erg veel tijd schelen.

Neem gerust contact op voor meer informatie.
E-mail: info@dekunstvanfotografie.nl
Telefoon: 06 48 33 59 87


Biografie:

Fotografie begint op een reis

2005. Ik was mijn werk als ICTer beu, nam ontslag en trok eropuit. Even weg van alles. Even ‘resetten’. Ik reisde door Amerika en had een goede camera meegenomen om verslag te leggen van mijn reis. Gewoon, voor mezelf, omdat het al jaren mijn hobby was. Ik fotografeerde de landschappen, dieren en was plots enorm gegrepen door fotografie. Zo zeer dat ik me nog voordat ik weer in Nederland terug was vanuit Amerika inschreef voor de fotovakschool.

Klassiek én digitaal

En zo ging het ineens heel snel. Ik leerde de vaardigheden van fotografie op de fotovakschool. Compositieleer, hoe je met licht omgaat, wat het doet met toon, beeld en kwaliteit van je werk. En natuurlijk het technische werk en toen nog het analoog ontwikkelen. Ik miste het digitale aspect, de moderne manier van fotograferen, waar op dat moment op de fotovakschool amper focus op lag. Dus toen ik de fotovakschool afrondde ging ik meteen door bij de Fotofactory-opleiding om daar de digitale kneepjes van het vak te leren. Mijn achtergrond in de IT kwam daarbij goed van pas.

Freelancen

In 2007 heb ik mijn opleiding afgerond. Ik werkte tijdens mijn opleiding, om het te kunnen financieren, in een Apple winkel (reseller). Intussen kreeg ik daar de kans om steeds verder door te groeien. Na mijn opleiding werd ik al snel floormanager en verkooptrainer. Ik heb dat nog enkele jaren gedaan, zodat ik ernaast als freelance fotograaf rustig een klantenkring kon opbouwen.

Studio Coordinator

In 2013 kreeg ik ineens een mooie kans. Voor Jumbo (de supermarkt) zochten ze een fotograaf met management ervaring. Ik mocht een studio opbouwen waarmee er in een jaar tijd 25.000 producten op de foto moesten worden gezet en alle producten worden beschreven. Dit voor de lancering van de webshop van Jumbo. 
Een enorme uitdaging, een jaar keihard werken, maar ook iets waar ik erg veel plezier aan heb beleefd en super veel ervaring mee heb opgedaan.
Na de lancering van de webshop werd het weer wat rustiger bij de Jumbo studio, maar kwamen ook andere grote bedrijven aankloppen met opdrachten. Waaronder Xenos, Cook&Co, Goossens wonen en slapen, enz, enz

Erkenning

Voor mij is een stukje erkenning in het werk wat ik doe niet onbelangrijk.
Al tijdens mijn opleiding op de Fotofactory werd ik genomineerd voor De Fotoprijs met een van mijn foto’s. Daardoor mocht ik exposeren in Fotomuseum Den Haag. Iets waar ik nog steeds erg trots op ben.
Daarnaast is het altijd erg gaaf als er foto’s gepubliceerd worden in bladen, of als je ze langs de weg in reclameborden tegenkomt. Een goede review of een leuk berichtje van een tevreden klant vind ik ook altijd erg leuk om te krijgen.

Allround fotograaf

Er zijn veel fotografiegenres waar ik graag in werk. Genres waarin je alle controle hebt, studiowerk bijvoorbeeld. En genres waarin je niet alleen dat licht moet ‘voelen’ maar ook het moment: portretfotografie, evenementfotografie. Ook speelt ervaring daarin een grote rol. Klanten zijn vaak verbaasd van het tempo waarin ik werk. Het lijkt moeiteloos en ontspannen te gaan. Bijna altijd zijn mensen verrast van de kwaliteit; ‘Maar je doet het ook zo makkelijk!’

Specialist in studiowerk

Hoewel ik allround fotograaf ben, van reportages tot trouwerijen, ben ik gespecialiseerd in productfotografie. Dan is het echt ik en het licht. Maar ik vind juist ook afwisseling in het werk een belangrijk aspect. Daarom blijf ik doen waarmee ik begonnen ben, zoals trouwerijen en feesten, portretfotografie enzovoorts.